12 iulie 2014

Despre cursa eroilor. (Galerie Foto). (Cimișlia - Basarabeasca - Comrat - Cimișlia).

  Ziua Europei, o zi plină de speranță și optimism pentru majoritatea cetățenilor Republicii Moldova.
  De aceea, câțiva tineri Cimișlieni au hotărât să accentueze această atmosferă de sărbătoare cu o cursă de ciclism ce a trecut prin 3 mari orașe din sudul țării, Cimișlia - Basarabeasca - Comrat, unde  traseul avea lungimea de peste 100 kilometri.
  Într-o sâmbătă de dimineață ne-am echipat cu stegulețe și tricouri speciale și am pornit la drum.

       Vă întrebați, de ce am intitulat articolul -„Cursa Eroilor” ?! 
   Pentru că nu e atât de ușor (din punct de vedere moral) să treci printr-un raion și o Unitate Teritorial Administrativă practic necunoscută.
   Ajunși în satul Abaclia, raionul Basarabeasca, am întâlnit persoane atât PRO, cât și CONTRA Uniunii Europene, care îndrăzneau să sară la bătaie. Aceeași situație în Basarabeasca și satul Cioc-Maidan.
    Însă cel mai strașnic ne-a fost, odată ajunși la Comrat, nu știu cu ce se laudă autoritățile de la Chișinău, însă acolo lumea e zombată, e în totalitate CONTRA Uniunii Europene.

    Mergând pe străzile din Comrat cu drapele a Republicii Moldova și a Uniunii Europene, am auzit sute de înjurături, amenințări, exclamări antistatale și antiguvernamentale.
  
    Dacă intenționați să mergeți în aceste regiuni pentru a desfășura oarecare activități publice, însoțite de drapele ale Uniunii Europene sau a Republicii Moldova, vă recomand să faceți rost de un echipaj de poliție, pentru a vă supraveghea pe tot parcursul activității, deoarece riscați să primiți o bătaie zdravănă.
  Sunt cunoscute mai multe cazuri de agresiune, inclusiv unul strigător la cer : Un bărbat a fost snopit în bătăi la Comrat, doar pentru faptul că vorbea Limba Română.
  
 


       Intrăm în satul Cioc-Maidan...
 
    Ajunși la Comrat, am făcut bolfe și ne-am odihnit un pic, am mâncat în centrul orașului, destul de bine, și destul de ieftin, desigur, personalul localului vorbește în rusă :(.
 
    Vreo câteva poze, sub strigătele „prietenoase” ale găgăuzilor.

   La ieșire din UTA, am văzut că UE le-a trimis ploiță la Comrat.


   Basarabencele cu struguri, în apropiere de or.Cimișlia.
 
    Iată și Cimișlia, cu renumitul său turn.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu