19 iulie 2014

(Investigație) Directorul unui liceu din Cimișlia, sperie elevii cu d-nul Filat.

Aceasta este discuția cu directorul liceului pe care l-am absolvit recent, înregistrată  de către mine, la data de 29 septembrie 2012, în urma publicării unui articol pe blogul meu.

Atunci, fiind minor, am fost nevoit să șterg de pe blog articolul, pentru a nu avea probleme în liceul la care țin foarte mult.
  Articolul de acum doi ani, îl puteți vedea mai jos (nu am modificat nimic în el):

   „Am onoarea să v-o prezint pe Directorul Liceului „Teoretic Mihai Eminescu” din Cimișlia, doamna Viorica Ghenciu,o Doamnă care mi se pare (și nu numai mie)  că nu se află la locul cuvenit, de director de liceu.      Această doamnă este membru a PLDM,  iar studiile sale în pedagogie nu-i permit decât predarea materiei în clasele primare, de funcția de director tac. În  plus la aceasta, are certificat (probabil toți își dau seama de care), certificat eliberat de un spital de psihiatrie din RM  care confirmă că această persoană are ceva dereglări mentale.
  Probabil toți mai țin minte cum în această vară toate portalurile de știri strigau - „Directoarea Liceului Teoretic - „Mihai Eminescu”, agresată în propriul cabinet” !!!.
  A făcut o reclamație la poliție - cică ea a fost bătută, lovită cu ciocanul în cap și multe altele....   unde ulterior a fost internată în spital pentru a scăpa de responsabilitatea care a căzut peste ea după neregulile de la BAC  care au fost depistate în liceu. Așa ceva nu a avut loc, a fost doar o sfadă între soțul unei profesoare și directoare, mai mult nu s-a întâmplat nimic, bătăi, târâre de păr  etc....
    Dar asta e numai o parte a monedei, aceasta, venind în liceu a schimbat practic tot personalul  care asigură curățenia în raza liceului, a demisionat mulți profesori (unii care deja trebuiau să meargă la pensie, iar alții pentru că i-au spus în față tot ce au gândit despre ea).  Recent, aceasta s-a certat rău cu un profesor din liceu, acesta nu a fost practic 10 lecții în liceu, având intenția să-și dea demisia,  însă, elevii l-au convins să rămână, căci nu are cine să-i învețe. Și-a amenajat două cabinete în cele două blocuri ale liceului, fiind cele mai mari și cam cele  mai luxoase din raion (la alte licee, cabinetele directorilor îs mult mai mici și mai simple). Colectivul pedagogic se ceartă mereu cu dumneaei, deoarece  ea face tot pe placul ei în liceu, acaparează cabinetele altor profesori (care sunt deja reparate și frumoase)  și le face cabinete proprii.
  În 2010, în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale, aceasta umbla (în timpul orelor consultative înainte de examene) și distribuia fițuici electorale Liceenilor, îndemnându-i să voteze pentru candidatul PLDM.
  Oare Vlad Filat e la fel de lacom ca și doamna Viorica?
Nu vreau să spun că nu face chiar nimic, însă ceea ce face  cam nu prea sporește autoritatea liceului, care acum câțiva ani în urmă era de ne-întrecut la concursuri și elevi cu medii mari, elevi cu cunoștințe.
  Elevii pleacă din liceu cu sufletul amărât, căci aici au vrut să termine liceul, însă,  cum să-l termini când este o persoană care îți alungă profesorii la care ai ținut așa de mult.
 Nu știu ce va fi în continuare, dar știu sigur că: Dacă încă un profesor va fi demisionat, elevii vor demonstra deschis aceasta, inclusiv și numeroasele petiții spre ministerul educației, care sper că nu va trebui să le trimitem. 
  Până atunci, un pic de optimism și nasul în carte,  căci liceul e al nostru - și nu a unei singure persoane care este apărată de partid”.


   Ăsta e articolul pentru care am fost certat/amenințat de către doamna director, desigur că până în ziua de astăzi nu mi-a mai arătat nici diploma care-i confirmă aptitudinile în domeniul biologiei și chimiei, și nici certificat ce ar confirma că dumneaei are dreptul să muncească, deoarece îi este contraindicat să facă așa ceva.
  Deloc nu-i strașnic, așai ?! nu-i strașnic să-ți trimiți copiii la școală, știind că riscul pentru psihicul acestora este mult prea mare, că le predă materialul un profesor care trebuia demult să stea acasă.
  Desigur, nici-un profesor nu a fost alungat din liceu (oficial), numai că, unii au fost siliți să plece, fiindu-le redus numărul de ore, până la câteva lecții pe săptămână, iar în condițiile în care - „Salariul unui profesor depinde de numărul de ore pe care îl are, atunci cum să mai lupte profesorul pentru locul său, dacă primește bănuți ?” .


       În tot acest timp, am încercat să găsesc ceva dovezi, și uite, că am avut ceva succes.
 Mai jos, vedeți, adresarea primarului de Cimișlia, din 8 decembrie 2010, către  - Președintele interimar al Republicii Moldova - domnul Marian Lupu, Prim-ministrul  - Vlad Filat, Ministrului Educației - Leonid Bujor..etc, în care le aduce la cunoștință că doamna Viorica Ghenciu, directorul proaspăt ales al Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din or. Cimișlia nu trebuie să dețină această funcție, deoarece este bolnavă de „Arahnoidită cerebrală posttraumatică, paroxisme vegeto-vasculare frecvente și dereglări moderate de comportament”. 

 - Diagnoza a fost stabilită de Institutul Neurologie și Neurochirurgie, acum 20 de ani (mai exact 24 de ani).

   Dumneaei primește pensie pentru că are grad de invaliditate, și este scutită de plata impozitelor.
 Cum să nu crezi, dacă însăși primarul, publică pe site-ul primăriei acest demers ?

 Și mai ales, când mai este încă și așa ceva: Certificatul propriu-zis.


   Eu nu știu unde se uită Direcția de Învățământ, ministrul Maia Sandu, odată ce s-a apucat de făcut reforme, cum dracu poți să ții în funcție așa un director ?!!!
  Unde se uită SIS-ul cela, când sunt sunat de un oarecare ajutor de-alui Filat, și amenințat că mă îngroapă în 2 zile, iar după întrebarea „Nu-i nimic, dacă înregistrez discuția ?”, a luat și a terminat apelul.

  Mai jos, Procesul Verbal de Control al Inspecției Muncii din 5 noiembrie 2012: unde, pe lângă toate neregulile depistate, punctul 35 - spune că unui oarecare Malcoci.A, angajat în funcție la liceu - îi este contraindicată activitatea în această funcție.


  Eu deja nu mai știu cum să trăiesc în țara asta, când până și imaginea dascălilor unui liceu cu renume, este pătată de o ființă care dorește să se țină în șaua aceasta a rușinii și lăcomiei pentru banii bugetului, care și așa se fură prin ministere, lipsind copiii de dreptul la un învățământ omenesc, bătrânii la un trai decent pe care l-au meritat.
  M-am abținut și am tăcut multă vreme, însă, a venit timpul, să deschid cărțulia cu povești strașnice, care nu merită să fie citite înainte de somn.
  În luna septembrie a anului 2014 mi-a trimis o scrisoare recomandată prin poștă, solicitând ștergerea articolului din motiv că informația publicată nu este corectă...  dar aceasta este deja o altă istorie.

Actual - Dumneaei a demisionat „benevol” din funcția de director la începutul lunii august 2015, fapt care bucură nespus elevii liceului.
  Dacă ați avut de suferit cumva, din cauza acestei persoane (din punct de vedere profesional), puteți să-mi expediați opiniile voastre pe  email: daniel.arama1995@gmail.com,
pe facebook: 
https://www.facebook.com/daniel.arama1.
pe odnoklassniki: http://ok.ru/profile/523444293436.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu